Lynæs havn

Se flere billeder

Vigtigt: Båden er monteret med en 20 Hk motor. Båden er tilsluttet Dansk Søredningsselskab. Ved behov for assistance i dansk farvand til nærmeste havn, ring 2760 1103. I nødsituationer forbundet med livsfare ringes 112. Båden ligger på Bådplads nr. 1118 inde i Lynæs havn, den ligger lige over for havnekontoret med gode parkeringsforhold. Læg mærke til fortøjningen før du tager ud, og fortøj på nøjagtig samme måde efter turen. Farvandet er lidt krævende, I særdeleshed "Lynæs Sand". Et søkort er en meget god investering. Der er adgang til både Roskilde- og Isefjord og det sydlige Kattegat. Husk vejrudsigten! Husk bådens og dit eget sikkerhedsudstyr. - Det er dit ansvar, at det er tilstede og i orden. 

Motorbeskrivelse

Bådene har fastmonteret 20 Hk motor med ekstern benzintank. Der skal bruges alm. benzin 92 eller 95 oktan, uden olie.

Benzinslangen må ikke tages af, hverken på motor eller tank, og den skal være på når der påfyldes benzin.

Motoren skal vippes op efter brug: Der er en grå knap på undersiden af motoren der bruges når motoren skal vippes. Se vejledning på motoren.

Den røde knap foran, skubbes til siden for at bestemme hvor stram motoren er at dreje.

Start:

Fyld benzin i tanken og åben luftskruen på tankdækselet. Den må aldrig sejles tom for benzin. Tanken skal være mindst 1/3 fuld, når du afleverer båden.

Vip motoren ned, monter sikkerhedssnoren med clipsen på stopknappen og sæt snoren fast i dit tøj. Så stopper motoren, hvis du falder i vandet, og båden sejler ikke væk fra dig.

Pump 3 gange med gummibolden og sæt gashåndtaget på start ( giv ikke gas ).  Træk herefter i startsnoren og motoren starter. Lad den gå i tomgang et par minutter. Der er ingen choker ! Se efter om kølestrålen er ok.

Motoren stoppes ved at trykke på stopknappen.

Hvis den røde lampe på motoren lyser konstant skal motoren stoppes omgående, og der må ikke sejles videre. Kontakt Dansk Søredningsselskab for at blive bugseret hjem. 

Hvis den røde lampe blinker kan der sejles videre; Men Facilitschefen skal kontaktes. ( betyder at det er tid for service )

 

Grejkasse:

Fiskeri: Fladfisk (pighvar uden for Hundested - skrubber, isinger og rødspætter omkring sandet!) hornfisk, torsk og havørred… Husk, at når du troller ind i Roskilde Fjord samt i Isefjorden syd for linien Kongsøre Næbbe - Kyndbyværket er du i det særlige område = 2 stænger pr. mand og max. 4 stænger på båden, samt kun downriggere, ikke dipsyer m.m.

Parkering: Benyt autoriseret p-plads.

Sæson: Hele året ved isfrit.

Kort: Asch/KMS 14, X 20

 

Kommende aktiviteter

Tryk for at læse mere og tilmelde dig