Helsingør Nordhavn

 Se flere billeder

 

Vigtigt: Bådene er tilsluttet Dansk Søredningsselskab, som i tilfælde af motorproblemer, havari eller anden behov for hjælp i ikke-livstruende situationer bugserer til nærmeste danske havn. Mærkat med de nødvendige oplysninger er opklæbet i bådene. Ved behov for assistance i dansk farvand - ring: 2760 1101. I nødsituationer forbundet med livsfare - ring: 112. Læs mere på Dansk Søredningsselskab. Båd nr. 38-1 har påmonteret en 20 hk. 4-takters motor (alm. blyfri benzin, 95 eller 92 oktan). En 12 liters benzintank er placeret i aflåst rum i stævnen. Forvent at motoren forbruger ca. 4 liter pr. time, så tag nok benzin med. Du skal selv medbringe sikkerhedsudstyr! Husk som minimum redningsvest og opladt mobiltelefon. Vær varsom, da der kan være meget skibstrafik. Fisk ikke foran færgehavnen eller i trafiksepareringszonerne, det er meget farligt, meget ulovligt og kan blive meget dyrt! Ved brug af søkort, brug "Sundet - nordlige del", eller medbring elektronisk søkort. Vær opmærksom på korrekt fortøjning efter turen. Husk at vippe motoren op. Vær omhyggelig med rengøring, da der nemt samler sig skæl.

Motorbeskrivelse

Bådene har fastmonteret 20 Hk motor med ekstern benzintank. Der skal bruges alm. benzin 92 eller 95 oktan, uden olie.

Benzinslangen må ikke tages af, hverken på motor eller tank, og den skal være på når der påfyldes benzin.

Motoren skal vippes op efter brug: Der er en grå knap på undersiden af motoren der bruges når motoren skal vippes. Se vejledning på motoren.

Den røde knap foran, skubbes til siden for at bestemme hvor stram motoren er at dreje.

Start:

Fyld benzin i tanken og åben luftskruen på tankdækselet. Den må aldrig sejles tom for benzin. Tanken skal være fuld, når du afleverer båden.

Vip motoren ned, monter sikkerhedssnoren med clipsen på stopknappen og sæt snoren fast i dit tøj. Så stopper motoren, hvis du falder i vandet, og båden sejler ikke væk fra dig.

Pump 3 gange med gummibolden og sæt gashåndtaget på start ( giv ikke gas ). Træk herefter i startsnoren og motoren starter. Lad den gå i tomgang et par minutter. Der er ingen choker ! Se efter om kølestrålen er ok.

Motoren stoppes ved at trykke på stopknappen.

Hvis den røde lampe på motoren lyser konstant skal motoren stoppes omgående, og der må ikke sejles videre. Kontakt Dansk Søredningsselskab for at blive bugseret hjem.

Hvis den røde lampe blinker kan der sejles videre; Men Facilitschefen skal kontaktes. ( betyder at det er tid for service )

 

Grejkasse: Årer, ankre og øser ligger i bådene.

Fiskeri: Det er overkommeligt at fange mere end 7 arter.

Parkering: Der er meget fine P-forhold på pladsen umiddelbart ved broen. Undlad at parkere på sejlklubbens område!

Sæson: Hele året undtagen ved islægning.

Kort: Krak Kort 28, G7

Google maps

Kommende aktiviteter

Tryk for at læse mere og tilmelde dig
Henter aktiviteter...