Nivå Havn


Vigtigt:
Båden er tilsluttet Dansk Søredningsselskab. Ved behov for assistance i dansk farvand til nærmeste havn, ring 2760 1101. I nødsituationer forbundet med livsfare ringes 112. Husk redningsvest, vejrudsigt og sund fornuft!

Motorbeskrivelse

Bådene har fastmonteret 20 Hk motor med ekstern benzintank. Der skal bruges alm. benzin 92 eller 95 oktan, uden olie.

Benzinslangen må ikke tages af, hverken på motor eller tank, og den skal være på når der påfyldes benzin.

Motoren skal vippes op efter brug: Der er en grå knap på undersiden af motoren der bruges når motoren skal vippes. Se vejledning på motoren.

Den røde knap foran, skubbes til siden for at bestemme hvor stram motoren er at dreje.

Start:

Fyld benzin i tanken og åben luftskruen på tankdækselet. Den må aldrig sejles tom for benzin. Tanken skal være fuld, når du afleverer båden.

Vip motoren ned, monter sikkerhedssnoren med clipsen på stopknappen og sæt snoren fast i dit tøj. Så stopper motoren, hvis du falder i vandet, og båden sejler ikke væk fra dig.

Pump 3 gange med gummibolden og sæt gashåndtaget på start ( giv ikke gas ). Træk herefter i startsnoren og motoren starter. Lad den gå i tomgang et par minutter. Der er ingen choker ! Se efter om kølestrålen er ok.

Motoren stoppes ved at trykke på stopknappen.

Hvis den røde lampe på motoren lyser konstant skal motoren stoppes omgående, og der må ikke sejles videre. Kontakt Dansk Søredningsselskab for at blive bugseret hjem.

Hvis den røde lampe blinker kan der sejles videre; Men Facilitschefen skal kontaktes. ( betyder at det er tid for service )

Bådens placering: ca. midt på molen ud mod strandvejen. 

Grejkasse: Årer og anker ligger i båden.

Fiskeri: Der er "risiko" for torsk, sild, ørred, hornfisk, makrel, diverse fladfisk og meget mere! Vær meget omhyggelig med rengøringen! Nivåbugten er berømt for sine havørreder, specielt i forårs og efterårsmånederne. Nivå-Nordvestrevet-Rungsted kaldes "Bermudatrekanten"! Prøv havkat over vragene med agnet pirk!

Parkering: Benyt autoriseret p-plads på den anden side af havnen.

Sæson: Hele året ved isfrit.

Kort: Kraks kort 67, G2

Kommende aktiviteter

Tryk for at læse mere og tilmelde dig